fbpx

Böcker

Slampans död

Slampans död. En djupdykning i den sexuella lågkonjunkturen (8 april 2024) är en reportagebok som tar avstamp i rapporteringen om att ungdomar idag har mindre sex. Stämmer det verkligen?

Med utgångspunkt i frågan: Vad hände med Samantha från Sex and the City och den sexuella friheten vid 00-talets början?, undersöker Emil Åkerö påståenden, statistik och fakta kring vad sex är och kan vara – och om vi verkligen lider under en sexuell lågkonjunktur eller inte.

Det blir en resa genom föreställningar om dagens unga, samhällsutvecklingen och klimatet, liksom det nära och personliga. Åkerö närstuderar sex som hobby, praktik och självvård och avhandlar dess politiska vikt och vad som händer när det privata avpolitiseras.

Till dig som ser på

En handbok för dig som är anhörig till  en hbtq-person

Det här är en bok för dig som ser på att hålla i handen! För vi vet att det kan behövas stöd, både att hitta kunskap och i att sortera känslor. Du som ser på är viktig för HBTQ-personers hälsa. Unga HBTQ-personer är som grupp mer utsatta i samhället och överrepresenterade när det gäller psykisk ohälsa. För att komma till rätta med det behöver vi arbeta med dem som står närmast.

I Till dig som ser på finns intervjuer med personer som gjort resan och som delar med sig av sina erfarenheter och tips, här finns också fakta om HBTQ-frågor samt psykisk hälsa, och information och övningar.  Medverkar gör bland andra föräldrar som artisten Anne-Lie Rydé och fotbollsprofilen Glenn Hysén.  Normpsykologen Lina Bodestad, socionomen och psykoterapeuten Anneli Svensson och föreläsaren Camilla Gisslow delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper

Högtidsboken – Fira och filosofera tillsammans!

Sommaren 2019 släpptes metodboken Högtidsboken, som jag har skrivit tillsammans med Karin Salmson och Johanna Ivarsson.

Den beskrivs så här:

Vill du fira högtider som du inte har firat förut? Vill du hitta nya roliga sätt att arbeta inkluderande? Vill du ha fantasifulla förslag för att uppmärksamma viktiga årsdagar? 

Barn tänker stora tankar och ställer stora frågor. Gemensamt för många olika högtider, både religiösa och kulturella, är att de ger oss möjlighet att filosofera tillsammans. Det kan vara kring tacksamhet, barns rättigheter, ljusets återkomst på våren eller en bra skörd. Att uppmärksamma olika högtider är ett sätt att fira den mångfald som finns i Sverige. Den här boken vill inspirera till hur vi kan göra vardagen festlig och inkluderande!

Veckopojkvännen

Under våren 2018 släpptes min roman Veckopojkvännen på Tallbergs Förlag.

Den beskrivs så här av förlaget:

Caspar och David träffas på Linköpings resecentrum till och ifrån olika ställen. Utan att förstå hur eller varför så  dras de till varandra och inleder en relation som får dem att pröva och ifrågasätta sina ideal och bakgrunder.

De kommer överens att pröva att bli pojkvänner för en hel vecka, de flyttar ihop och måste lära känna varandra snabbt. Hur ska deras förhållande forma sig? Vilka konflikter uppstår? Den stora konflikten mellan dem blir snarare hur de ska förhålla sig till omgivningen än till sig själva.

Rulla till toppen